JEC

JEC

A Metyx Composites bemutatja az új, magas teljesítményű RTM szövetét és a szén fonott műszaki textileket a párizsi JEC World 2017 eseményen

 

A Párizsban megrendezésre kerülő JEC World 2017 eseményen aMetyx Composites (6-os terem, J6 fülke) bemutatja a legújabb, magas teljesítményű üveg-, aramid-, és szénszálas műszaki textiltermékeit, beleértve az RTM, a többtengelyes és a fonott anyagú termékeit, továbbá népszerűsíti a kibővített gyártási kapacitást és a magyarországi üzemben elérhető készletezési szolgáltatásokat.

 

A METYCORE FS (tűzpajzs) és a legújabb projektfejlesztés, a METYCOREMAX FS (tűzpajzs) olyan tűzálló RTM erősítő textilek, amelyek minden nagyobb gyantatípussal kompatibilisek. A JEC World 2017 eseményen bemutatandó egyik új termék a METYX ’hálós’ szénszálas, fonott textilje. Ez az új termékés a Metyx Composites alkatrészei együttesen magasabb mechanikai teljesítményt és kulcsfontosságú gyártási előnyöket biztosítanak az autóipari, szállítási, vízi, vasúti és szélenergia szektorok gyárainak magas elvárásait teljesítve.

 

Az új METYCOREMAX FS

 

Az elsősorban a vasúti szektorra kifejlesztett METYCORE FS és METYCOREMAX FS halogén-mentes, „szendvics” kialakítású, tűzálló maggal rendelkező, fűzött üvegszálas anyagok. Ezek a kiegészítők a METYX R&D csapata által, házon belül kerültek kifejlesztésre szem előtt tartva az EN 45 545 tűzvédelmi szabványt és a kompozitok készletezésére vonatkozó európai „nemzetközi” vasútipari szabványt. Az FR tulajdonságok hitelesítéséhez a lemezeket jelenleg egy, az EN által jóváhagyott, független laboratóriumban tesztelik. A tesztelési folyamat az EN 45 545 tűzvédelmi szabvány szigorú tűzre, füstre és mérgező gőzökre (FST) vonatkozó szempontjai szerint történik. Az eredmények 2017 első negyedévében várhatók.

 

A METYCORE FS és METYCOREMAX FS termékek az isztambuli METYX üzemben kerülnek előállításra a tradicionális METYCORE RTM üvegszálas anyagokkal azonos formában; személyre szabott anyagok hozzáadott üveg réteggel, felülettakaró fátyollal és kéttengelyű réteggel szintén a választék részét képezik. A régmúltra visszatekintő, kifejezetten a gyanta fröccs-sajtolásos (RTM) technikához, a METYCORE FS-hez és a METYCOREMAX FS-hez kifejlesztett textilek családjának részeként bevált minőségre és gyártási előnyökre számíthatunk. Minden METYCORE termék nagy bevonó képességű, így a precíz fektetés könnyebbé válik. A beinjekciózás során az anyagok gyors gyantafolyást tesznek lehetővé az öntvényben, így növelve a minőséget és a konzisztenciát, valamint a rövid feltöltésekkel optimalizálva a gyártás idejét, ezzel pedig csökkentve a gyártási költségeket.

 

Új ’hálós’ szénszálas, fonott textil

 

A ’hálós’ szénszálas, fonott textil bekerült a METYX által gyártott, szénfonott termékek kínálatába. Az új terméket a JEC World 2017 mutatjuk be a nagyközönségnek.  Ahogy a neve is sugallja, a „hálós” anyagban egy olyan vékony, hőre lágyuló réteg is van, amely leginkább egy pókhálóra hasonlít és a fonott textil felületének bevonására használható. Ez a kiegészítő réteg stabilizálja a fonott textilt azzal, hogy csökkenti a deformáció kockázatát, mely meglehetősen kritikus tényező a fonott anyag fektetése során.

 

A szövet területi súlyától függően alkalmazott hálós borítás biztosítja a szálak stabilitását a vágási folyamat során, így sima, gyűrődésmentes vágás éleket eredményez. A rugalmas természetének köszönhetően a hálós szénfonott anyag jó bevonó képességű és az összetett alkatrészekhez elengedhetetlen, továbbá hőre formázható.

 

Kibővített üzemegységek

 

Az elmúlt két évben a Metyx Composites komoly fejlesztéseket végzett a kaposvári üzemegységben: kibővítette az üzem kapacitását és fejlesztette a kínált szolgáltatásait, különös tekintettel az EU-s ügyfelekre vonatkozóan. A Metyx Composites Magyarország jelenleg az alábbiakat gyártja: nagy hatékonyságú többtengelyesüveg-, és szénszálas, valamint hibrid erősítőket. Uğur Üstünel, a Metyx Composites vezérigazgatója az alábbiakat nyilatkozta: “2015-ben kezdtük meg a termelést Magyarországon, jelenleg több mint 3000 tonna beépített kapacitással rendelkezünk. Magyarországon üveg-, és szénszálas anyagokat gyártunk. Az EU-s ügyfeleink igényeihez mérten új berendezésekbe és tehetségekbe fektettünk, ezáltal immár „megrendelésre előkészített” készletezési szolgáltatást is tudunk nyújtani.”

 

2016 közepén a Metyx Composites bejelentette a bővítési terveit, melyek most a megvalósítási fázisba kerültek. A cég megduplázza a törökországi Manisában található üzemegységének méretét. A kibővített METYX üzem új gyártósorokat (üveg-és szénszálas többtengelyes termékekhez), további vágógépeket és új CNC berendezéseket (kompozit tömítésekhez és öntvénygyártáshoz) kap.

 

Hát

#
Share

Comments Are Closed!!!