A technikai szövetgyártás nagyszabású bővítési tervét tette közé A METYX cégcsoport a nemzetközi kompozit ipar számára

A technikai szövetgyártás nagyszabású bővítési tervét tette közé A METYX cégcsoport a nemzetközi kompozit ipar számára

 

A METYX csoport nemrégiben jutott megegyezésre a régóta partner KARL MAYER Technische Textilien GmbH-val egy nagyszabású,  új lánckötéses gyártósorokat magába foglaló szállítással kapcsolatban, mely lehetőséget ad további  12 000 tonna  üveg- és szénszál szövet gyártása, és így a kapacitás növelésére.

 

A további kapacitás termelés növekedést eredményez Törökországban, bővítve a Manisa-i fő gyárat; egyúttal növelve a tengerentúli gyáregységek termelését is –mely része a cég multinacionális növekedési stratégiájának.

Ugur Üstünel, a METYX Composites vezetőtársa kijelentette: „A technikai szövetek részlegünk mostani növekedése, illetve a kompozit szélerőmű generátor lapátokat egész világon gyártó, nagy jelentőségű OEM ügyfeleinkkel való sikeres kvalifikációs programok teljesítése adták a magabiztosságot a több KARL MAYER gépsor megrendeléséhez.”

„Boldogok vagyunk, hogy részesei lehetünk a METYX cégcsoport növekedésének és kompozit ipari sikereinek. A két cég már 1989 óta működik együtt és pozitívan tekintünk az elkövetkező évekre is.” nyilatkozta Karkheinz Liebrandt, a KARL MAYER Technische Textilien GmbH Technológiai vezetője.

A szélenergia szektor kulcsfontosságú stratégia piac a METYX csoportnak, mely az elmúlt években jelentős tőkeberuházásban nyillvánult meg, részeként egy folyamatos, hosszú-távú programnak. A program fő célja a beruházások által biztosítani a magas minőségű termelőhelyek létrehozását a technikai szövetek és kompozit termékek gyártásához – ezt a szektort és más fő, technikai szöveteket igénylő kompozit piacokat kiszolgálva. A Manisa-i gyár szomszédságában lévő,  2016-ban vásárolt nyílt terület további bővítési lehetőséget biztosít a üveg- és szénszál szövet gyártás kapacitás duplázáshoz; ezzel egyidőben a telephely lehetőséget ad több raktározási és további kompozit szerszám, rendelésre gyártott maganyag szett, üveg-és szénszál szövet és vákuum fogyóeszközök gyártási terület bővítésre.

A METYX Csoport legutóbbi, kompozit  technikai szövetek részleggel kapcsolatos tőkeberuházás döntése biztosítja, hogy a METYX csoport továbbra is képes a szélenergia fő OEM ügyfelek igényeinek kielégítésére mind nemzetközi, mind hazai szinten –a közelgő új, törökországi szabályváltozásokat megelőzve, mely a helybéli nyersanyagbeszerzést szabályozza. Az elmúlt években a METYX Composites, egy megalapozott helyi beszállító biztos ellátási lánc logisztikával, lépést tartott a török szélenergia iparban tevékenykedő szélerőmű lapát gyártókkal  és más török kompozit szektorbeli termelőkkel a 2011 óta tartó, jelentős, Égei-tengeri régióban végbemenő növekedésben.

Share

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Name*

Email

Website