Fenntartható Ellátási Politika

Fenntartható Ellátási Politika

 

A Metyx Group (Telateks Tekstil Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş, Metyx Hungary Kft., Metyx USA Inc.) elkötelezi magát a megfelelőség, az őszinteség és az etikus magatartás fenntartása mellett. Ennek a szabályzatnak a célja az, hogy kifejtse a Metyx Group által betartott szabványokat és alapvető elveket az üzleti kapcsolataiban. Ennek a szabályzatnak az alkalmazásával a Metyx Group az ellátási folyamatban felelősségteljes legyen, az üzleti és minőségirányítási célokhoz igazodjon, és fenntartható ellátási láncmenedzsmentet valósítson meg.

 

ALKALMAZÁSI ALAPELVEK

 

Várjuk el beszállítóinktól, hogy az ebben a szabályzatban meghatározott irányelvek szerint működjenek, és betartsák a működésükkel összefüggő összes vonatkozó törvényt és szabályozást.

 

Beszállítóinknak:

 

Ne alkalmazzanak gyermekmunkást a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet Egyezménye 138. cikke által meghatározott minimális munkavállalási kor alatt.

Ne végezzenek kényszermunkát vagy kötelező munkát.

Ne alkalmazzanak olyan egyéneket, akiknek nincs munkahelyi biztonságuk.

Ne diskrimináljanak faj, etnikai származás, nem, nemi azonosság, nemi identitás, szexuális preferencia, szín, vallás, születési hely, házastársi állapot, terhesség, eltartottak, életkor, kötelesség, fogyatékosság, szociális osztály, szakszervezeti tagság vagy politikai nézetek alapján.

Tartsák tiszteletben az emberi jogokat és olyan üzleti magatartást folytassanak, amely az emberi méltósághoz illik.

Utasítsák el a munkahelyi fizikai bántalmazás, szexuális, szóbeli vagy testi zaklatás és megfélemlítés minden formáját.

Igazságosan járjanak el az összes üzleti kapcsolatban az alapvető erkölcsi és emberi értékek szerint.

Legalább a minimálbért fizessék alkalmazottaiknak, és gondoskodjanak arról, hogy minden juttatás megfeleljen a törvényeknek és szabályozásoknak, és rendszeres és időbeni kifizetések történjenek.

Biztosítsák, hogy alkalmazottaiknak a jogszabályoknak megfelelően biztosított szabadságnapok és pihenőnapok járjanak, és a munkaidők megfeleljenek a szabályozásoknak.

Tartsák tiszteletben alkalmazottaik jogait a munkavállalói tanácsokhoz való csatlakozásra, tagdíjfizetésre, képviseletre és részvételre a helyi törvényeknek megfelelően.

Tartsák be a munkahelyi egészségügyi és biztonsági szabályokat, tegyenek meg minden szükséges óvintézkedést és biztosítsák alkalmazottaik számára a rendszeres munkahelyi egészségügyi és biztonsági képzést.

Tartsák be az összes vonatkozó környezettel kapcsolatos törvényt, szabályozást és jogszabályt.

Ne vegyenek részt törvénytelen fizetésben, adományozásban, megvesztegetésben, ajándékban vagy bármilyen más illetlen juttatásban kereskedelmi tranzakcióikban.

 

Várjuk és elkötelezzük magunkat a beszállítóinkkal való együttműködésre ezekben a kérdésekben.

Share

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Name*

Email

Website