A Manisai Vízisport Klub támogatása

A Manisai Vízisport Klub támogatása

Visit Website: http://www.manisasusporlari.com

A Metyx Composites immáron öt éve a Manisai Vízisport Klub büszke támogatója

 

2011-ben a Metyx Composites új gyáregységet helyezett üzembe Manisában. Ezzel egy időben a vállalat a helyi közösség támogatásában is részt kívánt vállalni. A vízisportok megszállottjaiként Ugur és Tunç Üstünel, a Metyx Composites vezérigazgatói megalapították a Manisai Vízisport Klubot (MSSK) azzal a céllal, hogy támogassák a régió vízi sportágainak fejlődését, beleértve az úszást és a vízilabdát, mind az egészséges, mind a fogyatékkal élő fiatalok megsegítése érdekében. Amellett, hogy ezen sportok kiváló időtöltést jelentenek, segítenek a test és a lélek megerősítésében is.

 

A több éves elhivatottság és erőfeszítések eredményeképpen az MSSK mára Törökország egyik legnagyobb sportklubjává vált és az eltérő korosztályú úszó-, illetve vízilabda csapatok megállják a helyüket a klubok között, sorra nyerik a versenyeket és a sportok képzeletbeli ranglétráján nagy tempóban haladnak felfelé. A klub világklasszis edzéseket biztosít a fiatal atléták számára. Az edzéseket nagy tapasztalattal rendelkező, elkötelezett edzők tartják Törökország legmodernebb uszodáiban, melyek között egy olimpiai méretű medence is helyet kapott. A klub három különböző vízi sportágban tart edzéseket: vízilabda, úszás és paraolimpiai úszás.

 

Az első évben az MSSK férfi vízilabda csapata a 3. ligában aranyérmet szerzett, majd a következő szezonban a 2. ligába került, ahol ismét megszerezték a bajnoki címet, melynek köszönhetően az 1. ligába léptek. Az MSSK női csapata szintén jelentős sikereket ért el: megszereztek két bajnoki címet a nemzeti ligában és a 2015-ös szezon végén az 1. ligába jutottak. 2015-ben a török nemzeti férfi vízilabda csapatának meghatározó hányada a Manisa Klubból érkezett. Ilyen tehetségek részvételével az MSSK férfi vízilabda csapat az első hat között végzett a 2015-2016-os szezonban. A szupercsapat 3-0-ra verte az Adalar Vízisport Klubot, ezzel megszerezve a 3. helyet, majd megnyerve a kupát. A klub sporttörténelmet írt, miután a sztárkapus, Ali Kılıç’s Manisából elsőként írt alá szerződést Club Natació Barcelonánál az elkövetkezendő szezonra. Ez a klub volt Európa legsikeresebb vízilabda klubja.

 

Az úszócsapat szintén szép sikereket ért el az utóbbi 5 évben. 40 manisai úszó vett részt különféle regionális és nemzeti versenyeken, így a klub újabb siker sztorikat könyvelhetett el.

 

A klub nagy hangsúlyt fektet a régió fogyatékkal élő gyermekeinek megsegítésére az önbizalomszerzés és az aktív élet érdekében. A Manisa Vízisport Klub Paralimpiai atlétái 6 arany-, és 2 ezüstérmet szereztek a Török Nemzeti Bajnokságon 2014-ben, majd a rákövetkező évben újabb mérföldkövet értek el, amikor az Antalyában megrendezett úszóbajnokságon 26 további érmet vittek haza.

 

Uğur Üstünel, Manisa Vízisport Klub elnöke és a Metyx Composites egyik vezérigazgatója:

 

“A klub előtt fényes jövő áll. Célunk további sikerek elérése Törökországban és Európában egyaránt. Tudjuk, hogy ez még nagyobb munkát igényel, de a győzelem számunkra nagyon fontos, és úgy hiszem, hogy a lelkes és elhivatott játékosaink és edzőink mindent meg fognak tenni a győzelemért. Az MSSK tagjai elszántan fognak küzdeni a kijelölt céljaink elérése érdekében.”

 

Share