Legfrissebb Híreink

METYX Környezetvédelmi Tevékenységen

Szívből köszönjük mindenkinek, aki csatlakozott hozzánk, május 5-én a manisai gyárunkban és május 8-án a tuzlai gyárunkban megrendezett környezetvédelmi tevékenységen. A lelkes részvételetek tette jelentőségteljessé és hatásossá ezeket az eseményeket. Ezeken a figyelemre méltó alkalmakon 52 személy önként áldozta idejét és energiáját. Közösen dolgoztunk, hogy megtisztítsuk a manisai gyárunk 22 000 m2 –es, valamint a tuzlai gyárunk 16 966 m2-es kültéri területeit. A közös erőfeszítés eredményeként 35,3 kg hulladékot gyűjtöttünk össze, ami jelentős előrelépés a környezettudatosság felé.

Továbbá, büszkén jelenthetjük be, hogy az eseményen tett közös erőfeszítésünk 5,11 m3, így pozitív hatást gyakorolva a közös környezetünkre. Ezenkívül a hozzájárulásotokkal, megőriztünk 2 cédrus fát, ami még inkább bizonyítja a fentarthatóság és a természetvédelem iránti elkötelezettségünket. Miközben ezeket az eredményeket ünnepeljük, nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a végső célunk a hulladék keletkezésének megelőzése. A felelős gyakorlatok elfogadásával és a proaktív intézkedések meghozatalával közösen minimalizálhatjuk környezeti lábnyomunkat, és egy fenntarthatóbb jövőt teremthetünk.

Hálánk és a környezettudatosság iránti rendíthetetlen elkötelezettségedért, elismeréseként örömmel adunk át egy e-bizonyítványt. Ez a tanúsítvány maradandó emlékként szolgál, mely szimbolizálja a felbecsülhetetlen hozzájárulásod a környezetvédelmi tevékenységünk sikeréhez. A tanúsítvány mintáját ezen a linken találod: [Tanúsítvány minta].

Ismételten kifejezzük őszinte hálánkat részvételedért, elkötelezettségedért és rendületlen támogatásodért. Együtt változást értünk el, tettünk egy lépést egy zöldebb és fenntarthatóbb világ felé.

Köszönjük, hogy részesei lehettünk ennek a figyelemre méltó utazásnak.

     

   

Share

METYX | TELATEKS KÖRNYEZETVILÁGNAP – JÚNIUS 5

A METYX | Telateks büszkén ünnepelte a Környezetvédelmi Világnapot június 5-én, egy élénk, a fenntarthatóságnak és a figyelemfelkeltésnek szentelt rendezvénnyel. Megtiszteltetés volt számunkra, hogy elkötelezett munkatársainkkal együtt ünnepelhettük ezt a különleges alkalmat.

Rendezvényünk tele volt a fenntarthatóságra összpontosító, magával ragadó tevékenységekkel és ismeretterjesztő játékokkal. Elgondolkodtató kérdéseket tettünk fel és a helyesen válaszolókat izgalmas nyereményekkel jutalmaztuk. Az ajándékok között volt a „A folyamatosságtól a fenntarthatóságig” című könyv, amelyet nagyra becsült tanácsadónk és vállalati fenntarthatósági nagykövetünk, İzel Levi Coşkun úr írt, valamint zamatos növények és környezetbarát vászontáskák. Ezen gondosan kiválasztott ajándékok célja a fenntartható életmód népszerűsítése és a résztvevők mindennapi életükhöz szükséges környezettudatos termékekkel való ellátása volt. Ez a gyakorlati tapasztalat rávilágított a szélenergia jelentőségére, és elősegítette a megújuló energiaforrások jobb megértését. A workshop az ökológiai gyakorlatok és a környezettudatosság terjesztése iránti elkötelezettségünk bizonyítéka volt.

Az esemény során elősegítettük a munkatársaink közötti tartalmas beszélgetéseket, lehetővé téve számukra, hogy megosszák tapasztalataikat és értékes információkat cseréljenek a fenntarthatósággal kapcsolatos témákról. Ezek a kölcsönös eszmecserék tovább szilárdították a fenntarthatósági filozófiánkat és megerősítették annak megértését, hogy minden egyes ember jelentősen hozzájárulhat a környezetbarát életmódhoz.

A METYX | Telateks továbbra is kitartóan törekszik a környezetvédelmi és fenntarthatósági értékek követésére. A Környezetvédelmi Világnap rendezvényünk fontos mérföldkő volt ezen értékek megerősítésében és a munkatársaink környezettudatosságának előmozdításában. Elkötelezettek vagyunk, hogy a jövő generációinak egy tisztább és fenntarthatóbb világot teremtsünk.

Formáljunk együtt egy fényesebb és zöldebb jövőt.

       

   

Share

További gyártási terület Manisában

A METYX 16.000m2 fedett gyártóterülettel bővült a Manisa-i gyáregységében

Az elmúlt hónapokban a METYX Manisa-I gyáregysége a meglévő épületek mellett két új csarnokkal bővült.  A két csarnok, mely egyenként 10 000 m2 és 6 000 m2 alapterületű, lehetővé teszi a további növekedést és kapacitásbővülést, illetve, hogy emelje a szolgálatásaink szintjét a helyi és az európai vevőink számára.  Read More

Share

A METYX Hungary Kft. ezúton bejelenti a Kaposvári Női Röplabda Club (KNRC) szponzorálását!

A METYX, amely 2013 óta vezető kaposvári kompozitanyag-gyártó cég, üzleti filozófiaként és szervezeti kultúránk „igazi északaként” mindig kapcsolatban állt azokkal a közösségekkel, ahol él és működik. Visszaadni valamit a helyi közösségnek és az arra érdemes emberek megsegítése mindig is kiemelt prioritás volt, különösen, ha az egészségről van szó. A cég az évek során számos sportklubot és tevékenységet támogatott Magyarországon, Törökországban és az USA-ban. Read More

Share

GINOP

 • a kedvezményezett neve: METYX Hungary Kft
  • a projekt címe: Humánerőforrás és kompetencia fejlesztés a Metyx Hungary Kft-nél
  • a szerződött támogatás összeg: 48,200,000 HUF
  • a támogatás mértéke (%-ban): 100%
  • a projekt tartalmának bemutatása: 

           A projektben mind a 13 képzés megvalósításra került. Az együttműködés és időgazdálkodás képzést a Mind Center Kft a többi képzést a Consilium Humánerőforrás Kft valósította meg. A képzések 2018 decemberében indultak és 2020 decemberében fékeződtek be be, több csoportban
A képzésbe több mint 250 munkavállaló került bevonásra. A projekt keretében kompetenciájukat növekedett, sikeres vizsgát tettek, illetve tanúsítványt szereztek. Számukra a munkaerőpiacon való elhelyezkedést nagyban segíti az új végzettség, munkába való megtartásuk biztosabb lesz kompetenciájuk és tapasztalatuk nő.

           Képzések:

 • Hatékony kommunikáció
 • Együttműködés és időgazdálkodás
 • Konfliktuskezelés a munkahelyen
 • Önállóan használom az informatikai eszközömet- IKER 2. szintű képzés
 • Általános ismeretek az IPAR 4.0 rendszerről
 • Hatékony csapatvezető
 • Viselkedéskultúra
 • Környezettudatosság, környezetvédelem a munkahelyeken
 • Személyes hatékonyság a munkavégzésben
 • Lean, mint hatékonyságnövelő módszer
 • Teljesítményértékelés
 • Integrációt elősegítő, együttműködést fejlesztő csapatépítő tréning
 • Változásmenedzsment

a projekt befejezési dátuma: date: 2020.12.17
projekt azonosító száma: GINOP- 6.1.5-17-2018-00118

 

Share

COVID – 19

Szeretnénk megosztani veletek a társaságunk által tett lépéseket a Corona vírus (COVID-19) világjárvány miatt, amely Kínában kezdődött 2020 első hónapjaiban és elterjedt az egész világon. Illetve emlékezteti szeretnénk benneteket felelősségeitekre is, ezen időszak egészséges módon történő leküzdése érdekében.

Mint azt Ti is tudjátok, a COVID-19 elleni óvintézkedések országonként és vállalkozásonként eltérőek. Mi, a Metyx | Telateks család, igyekeztünk olyan lépéseket tenni a helyi hatóságok utasításaival és javaslataival összhangban, melyek a legkevésbé zavarják az együttműködést partnereinkkel, miközben védjük az egészségüket is.

A válságkezelési és üzletmenet-folytonossági iránymutatásunk szerint cselekedtünk az első esetek megjelenése óta. Létrejött egy válságbizottság, amely szükséges információkat nyújt számunkra ebben a helyzetben, ezzel megakadályozva az esetleges zavarokat, és egyesítve az összes felmerülő nyilatkozatot / tevékenységet.

Az e tekintetben tett azonnali intézkedések:

– minden tevékenység (képzések, megbeszélések…) törölve,

– plakátokat készítettünk a vírus elleni védekezésről, a személyes higiéniáról, az otthoni és a munkahelyi intézkedésekről, valamint oktató videókat vetítettünk,

– fertőtlenítő állomásokat állítottuk fel a kézhigiénia érdekében, és a mosdókagylók számát megnöveltük,

– nőtt az egészségügyi dolgozók száma,

– naponta frissítjük az információkat,

– megtettük a szükséges higiéniai óvintézkedéseket a munkahelyi környezetünkben,

– munkavállalóink és látogatóink egészségügyi állapotáról nyilatkozatot kell tenni a bejáratnál, elkezdődött a lázmérés,

– minden helyi és külföldi utazás korlátozva van,

– korlátozott a tömegközlekedés, így növeltük a személyszállítást céges járművekkel, a buszok fertőtlenítve vannak a higiéniai szabályoknak megfelelően,

– betegek nem léphetnek az üzem területére, a külföldről érkezőket 14 napos otthoni karantén alá helyezték,

– tájékoztatókat küldtünk vevőinknek és beszállítóinknak,

– a kockázati csoportba tartozó munkavállalóinkat arra buzdítottuk, hogy otthon dolgozzanak

Ezenkívül számos további óvintézkedést hajtottunk végre a WHO és az Egészségügyi Minisztérium javaslatára, a helyi előírásokkal és akciókkal összhangban.

A metyx csapata az emberek megértésére támaszkodva tett lépéseket, és ezt folytatjuk. Hisszük, hogy az egészség a legfontosabb. Rajtunk múlik, hogy támogassuk családjainkat, vállalatunkat és országunkat ebben az embert próbáló küzdelemben, egy jobb és egészségesebb jövő reményében.

Szeretnénk köszönetet mondani a támogatásért, és jó egészséget kívánunk nektek.

Share

Bekerültünk a Deloitte “Legjobban irányított vállalatok Törökországban” díjazottjainak listájába!

 

Ebben az évben a sikertörténetünk már díjakban is megmutatkozik, a “Legjobban irányított vállalatok Törökországban” programban díjaztak minket, amely program 2018-ban indult és számos kritériumnak meg kell felelni, hogy valaki bekerülhessen, Read More

Share

A METYX USA kibővíti a technikai szövetek gyártásának kapacitását

 

A METYX USA a növekvő piaci keresletre reagálva növeli a kiváló teljesítményű műszaki textíliák gyártását az észak-karolinai Gastonia városbéli gyárában, amely nemrégiben megszerezte az ISO 9001: 2015 QMS akkreditációt. Jelenleg 11 000 tonnának megfelelő kapacitást telepítenek Észak-Karolinában a csoport széles körű, egyirányú és többtengelyű nem-krimpelő üveg, szénszál, RTM és szövött szövet megerősítése érdekében.

Read More

Share

A METYX USA megszerezte az ISO 9001: 2015 tanúsítványt

Az új METYX USA, technikai szövetgyártó, értékesítő és forgalmazó létesítménye az észak-karolinai Gastoniaban, jelenleg ISO 9001: 2015 minőségirányítási rendszerrel rendelkezik. Az ISO akkreditációs auditot 2018 decemberében a TÜV Nord végezte, amely jóváhagyta a METYX USA telephelyét és irányítási rendszereit.

Read More

Share

A METYX bővíti raktárait magyarországi telephelyén

A METYX bővíti raktárait magyarországi telephelyén

A METYX Kaposváron található magyarországi üzemében, a közelmúltban bővítettük raktáraink, egy 3,024 m2 alapterületű teljesen zárt tároló résszel, amely a kompozit használt műszaki szövetek, a csomagolás és az szálerősített szerszámok tárolására készült. A kibővített raktár két területre oszlik, az egyik részen 1.300 tonnányi METYX műszaki szövet tárolható polcokon, amelyben megtalálhatók E-üveg, szén, hibrid multiaxiális és szőtt erősítéső anyagok is. Read More

Share