Yıldız Műszaki Egyetem Szélenergia csapata

Yıldız Műszaki Egyetem Szélenergia csapata

A Yıldız Műszaki Egyetem Szélenergia csapatát a Metyx Composites támogatja

 

Törökország vezető műszaki egyetemének, a Yıldız műszaki egyetem szélenergia csapata kilenc rivális diákcsapattal versenyzett a hollandiai Den Helderben megrendezésre kerülő, ‘RacingAelous 2015’ elnevezésű eseményen. A Yıldız Szélenergia csapatának szélmeghajtással működő járműve nyerte a különleges innovációért járó díjat. E díj minden évben átadásra kerül az eseményt zsűriző tagok által.

 

A RacingAelous-t a WindEnergyEvents (WEE) elnevezésű alapítvány szervezi. A verseny 2008 óta minden évben megrendezésre kerül Dániában vagy Hollandiában. Ez a nemzetközi diákesemény egyike a világ négy legnagyobb szélenergiát hasznosító járműversenyének.

 

A Metyx Composites nyersanyagokat és vákuum fogyóeszközöket biztosított a Yıldız műszaki egyetem szélenergia csapata által megépített szélmeghajtásos járműhöz, melyet a csapat a 2016-os versenyen használt. A Metyx Composites büszke a csapat eredményeire, amelyeket a fenntartható energiával működő járművek tervezése és megépítése során sikerült elérniük.

Share