Fenntarthatóság

A METYX-TELATEKS-nél a növekedési stratégiáinkat a fenntarthatóság iránti szilárd elkötelezettséggel hangoltuk össze, és arra törekszünk, hogy a jövő generációi számára egészségesebb bolygót teremtsünk. Üzleti megközelítésünk elismeri a társadalmi, környezeti és gazdasági dimenziók bonyolult kapcsolatát, és minden egyes műveletre fenntarthatósági lencsét alkalmazunk.

A környezettel, a társadalommal és a gazdasággal szembeni felelősségünk kiemelkedő fontosságú, és e holisztikus stratégia révén igyekszünk fenntartani vállalati, környezeti és társadalmi fenntarthatóságunkat.

Környezetvédelmi gondnokság

A környezetvédelemmel kapcsolatos megközelítésünk a természeti erőforrások tudatos felhasználását és a hulladék minimalizálását foglalja magában. Üzleti tevékenységeink folyamatos finomításával a természeti erőforrások hatékonyabb felhasználására törekszünk, ezáltal csökkentve vízlábnyomunkat és segítve a létfontosságú vízkészletek megőrzését. A hulladékcsökkentést már a keletkezés helyétől követjük, minden keletkező hulladékot a nulla tárolás a természetben elv szerint kezelünk, ahol lehetséges, az újrafelhasználás és újhasznosítás mellett döntünk. Cselekedeteinket a környezetszennyezés megelőzése és a környezetvédelme vezérli.

Energia és szén-dioxid kezelés

A METYX-TELATEKS-nél felismerjük a globális éghajlatváltozás jelentőségét. Erőfeszítéseink az üvegházhatású gázok, különösen a szén-dioxid kibocsátásának csökkentésére irányulnak. Ezzel összhangban arra törekszünk, hogy energiafogyasztásunkat a megújuló és hatékony energiaforrások igénybevételével minimalizáljuk. A környezetirányítási rendszerünk támogat minket a környezeti hatásaink ellenőrzésében, miközben folyamatosan újraértékeljük a folyamatainkat, hogy zöldebb gyakorlatokat alkalmazzunk a fenntartható energia és szén-dioxid gazdálkodás érdekében.

 

Öko barát termékek és szolgáltatások

Büszkék vagyunk arra, hogy a termék- és szolgáltatásfejlesztés során a környezettudatosságot, a biztonságot, a tartósságot és a kiváló minőséget helyezzük előtérbe. Gyártási folyamatainkat úgy alakítottuk ki, hogy környezetbarát anyagok kiválasztásával minimalizáljuk a környezeti hatásokat. Figyelembe vesszük termékeink környezeti lábnyomát azok teljes életciklusa során, így igazodva fenntarthatósági elképzeléseinkhez.

A szigorú tanúsítás és a biztonsági szabványok betartása folyamatunk szerves részét képezi, biztosítva, hogy termékeink megfeleljenek a környezetvédelmi előírásoknak és a fenntarthatósági elveknek. Folyamatosan értékeljük és finomítjuk termékeinket, hogy növeljük fenntarthatósági mutatójukat. Környezetvédelmi stratégiáink és tevékenységünk tervezése figyelembe veszi a biológiai sokféleséget és az ökoszisztéma kérdéseit is, ami tükrözi a természetes élőhelyek iránti tiszteletünket. Környezetbarát ajánlataink nemcsak ügyfeleink élményeit gazdagítják, hanem hozzájárulnak a természeti egyensúly fenntartásához is.

A Metyx csoport és az esélyegyenlőség

A környezetvédelmi és gazdasági fenntarthatóság mellet a METYX Csoport befektet a társadalmi kezdeményezésekbe is. Fenntarthatósági szemléletünk kiemelten kezeli az esélyegyenlőségi politikát.

Hiszünk abban, hogy a nők aktív részvételével támogathatjuk a fenntartható jövőt. Ezért, humánerőforrás rendelkezéseinket úgy egészítjük ki, hogy ösztönözzük a nők méltányos és hatékony részvételét a szakmai szférában.

Ezzel összhangban támogattuk az Egyesült Nemzetek Szervezetének a nők szerepvállalásának erősítésére vonatkozó elveit (WEPs www.weps.org ), amelyek a nemek közötti egyenlőséget, az egyenlő bérezés, a vezetői pozíciókhoz való hozzáférés és a munkahelyi diszkrimináció megelőzése révén segíti elő. Fáradhatatlanul dolgozunk az esélyegyenlőség és a nemek közötti egyenlőség iránti kötelezettségvállalásaink teljesítésén, folyamatosan fejlesztjük irányelveinket, hogy kihasználjuk a női munkaerőben rejlő lehetőségeket, és támogassuk őket a vezetői szerepekben.

Környezeti és társadalmi felelősségünkre összefonódva tekintünk, és együtt dolgozunk a fenntartható jövő építésén. A nők szerepvállalásának és esélyegyenlőségének előmozdítása a társadalmi átalakulás és a fenntartható fejlődés sarokköve. A METYX Csoportnál továbbra is eltökélten törekszünk a nők szakmai szerepének megerősítésére és az egyenlőségen alapuló munkakörnyezet megteremtésére.

Folyamatban lévő projektek:

  • A vállalati járművek átállása hibrid modellekre
  • A kibocsátási források nyomon követése
  • A gyártási hulladékok újrahasznosítása
  • Társadalmi felelősségvállalási kezdeményezések
  • Az erőforrások nyomon követése és az energiahatékonyság optimalizálása
  • Tiszta üzemanyag használata a fűtéshez és a folyamat követelményekhez
  • Szennyvízkezelés
  • Környezetvédelmi auditok és oktatási programok

 

Share