TYCOR®

 

TYCOR®:
A TYCOR® költségelőnyt biztosít a tervezőknek a balzához és a szerkezeti habhoz képest. A szálerősítésű előforma magot vákum infúziózáshoz tervezték. Üvegszálas hálókból áll, amelyek infúzióval szinte az összes mechanikai tulajdonságot fejlesztik és segítenek megakadályozni a gyanta versenykövetését még kontúrozott formákban is. A finom cellás hab minimálisra csökkenti a gyanta túlzott felszívodását, valamint tartosságot biztosít a kezelés és a feldolgozás során. A TYCOR® által tervezett maganyagok optimalizálják a súlyt, merevséget és az erőt az infúziós műveletek során ezáltal könnyebbé tehetők a szerkezetek.

 

1 A finomsejtű, kis sűrűségű, rugalmas PIR-hab minimalizálja a gyanta felszívódását.
2 Strukturális T-hálók – Apróra vágott vagy folytonos szálas üvegszőnyeg, infúzióval átjárható (választható kétirányú mag látható)

3 A benne rejlő összekapcsolt csatornák stabilizálják a hevedereket és fokozzák a gyanta áramlását a magon keresztül.

4 Strukturális L-hálók – rendkívül hatékony, spirálisan feltekercselt E-Glass roving folyamatos átmenő vastagságú (z) megerősítést biztosít

5 Az üvegfelület fátyol, ha szükséges akkor megtartja az alatta mozgó irányt, miközben kiváló kontúrozhatóságot és tartósságot nyújt.

 

Kisebb súly

Az infúziózott TYCOR magok lényegesen könnyebek, mint az infúziózott kontúr bevonatos balsa. A TYCOR egyedi szálszerkezete, a zárt cellás kis sűrűségű habbal kombinálva jelentősen csökkenti a gyanta felszívódását a módosított részeken.

 

Az alapvető megoldások szélessége

A TYCOR szálerősítésű magcsalád széles vastagságban, 12 mm és 100 mm közötti állítható elő. Ezek a formatervezési minták kiegyensúlyozott és kiegyensúlyozatlan ortotróp termékek kínálatát foglalják magukban, amelyek olyan megoldásokat nyújtanak, amelyek minimálisra csökkentik a súlyt és a költségeket.

Magasabb minőségű infúzió

Összeszerelt magként, a TYCOR® áteresztőképességének köszönhetően jobb minőségű infúziózást eredményez. A száraz rost hálók segítenek a kanócnak és a gyanta áramlásának szabályozásában a laminált részeken keresztül, minimalizálva a üregesedést és a száraz foltokat.

 • A gyantaáramlását L-hálókban és T-hálókban található szálakkal szabályozzák*
 • Áteresztőképessége úgy lett tervezve, hogy korlátozza az átjárást a vágatok és a nyitott csatornák között.
 • A hálók elősegítik, hogy a gyanta a teljes formát átáztassa.

*A T-hálós tervezés kizírólag a TYCOR® W sorozathoz érhető el

A TYCOR® termékeket  igényes szerkezeti aplikáláshoz tervezték. A TYCOR magok vastag üvegszálas szöveteket alkalmaznak kis sűrűségű hab és felületi megerősítésekben. Az üvegszálas hálók nagy összenyomodási szilárdságot nyújtanak, míg a felületi bőr megerősítések kiváló kötést kínálnak a nagyobb szívósság és tartosság elérésnek érdekében.

A METYX® megbízható előnyt kínál olyan termékekkel és megoldásokkal, amelyek optimalizálják a teljesítményt a TYCOR®-ral. A szabászati tervezési követelmények szerinti mérnöki tulajdonságok maximalizálják a súly-és költségmegtakarítást a szerkezeti felhasználásokban.

Tengerészeti Felhasználás

A TYCOR® belső háló struktúrája az infúziós paneleken belül metsző úgynevezett “válaszfal”hálózatokat hozza létre. Mindegyik szakasz nagyon kicsi és fel van töltve zárt sejtes habbal. Ha nedvesség a laminált felületen bekövetkező sérülés következtében vagy a burkolat helytelen felszerelése révén jut be a panelekbe, akkor a befolyás a sérüléssel szomszédos szakaszokra, rekeszekre korlátozódik. Az elöntött vagy elmerült TYCOR® paneleknek több év használat során alig vagy egyáltalán nem nőtt a súlyuk.

 Tartály Falak

 • Hallépcső
 • Tengeralattjáró falak
 • Hajótestek és fedélzet

 Egyéb bevált alkalmazásai

Ipari
• Tartályok

 • Konténerek

 Infrastruktúra

 • Hídfedélzetek
 • Aknafedelek

 Szállítás

 • Vasúti Kocsik
 • Busz teherautó
 • Sorompók

 Szélenergia

 • Szélerőmű lapátok/pengék

Share