A METYX bővíti raktárait magyarországi telephelyén

A METYX bővíti raktárait magyarországi telephelyén

A METYX bővíti raktárait magyarországi telephelyén

A METYX Kaposváron található magyarországi üzemében, a közelmúltban bővítettük raktáraink, egy 3,024 m2 alapterületű teljesen zárt tároló résszel, amely a kompozit használt műszaki szövetek, a csomagolás és az szálerősített szerszámok tárolására készült. A kibővített raktár két területre oszlik, az egyik részen 1.300 tonnányi METYX műszaki szövet tárolható polcokon, amelyben megtalálhatók E-üveg, szén, hibrid multiaxiális és szőtt erősítéső anyagok is. A raktár másik részét úgy szereltük fel, hogy alkalmas legyen nagyrészt szélenergia, hajó-, építő- és közlekedési ipar területén tevékenykedő európai partnereink számára gyártott nagyméretű szálerősített mester betétek, szerszámok, és termékek mozgatására és tárolására. Ezzel az innovációval elősegítjük a vevői igények tökéletes kiszolgálását és a zökkenőmentes szállítást erősítő- és maganyagokra, kittekre, vákuumozási alapanyagokra, szerszámokra és kompozit alkatrészekre.

 

Ez a legújabb része a kaposvári Metyx üzem öt éves fejlesztési tervének, amelyet ez év februárjában jelentettünk be. Ekkor a cég elnyert egy több millió euró értékű HIPA támogatást a Magyar Állam Nemzeti Befektetési Ügynökségétől, amely csomagba tartozó beruházásaink 50%-át fedezik. Uğur Üstünel Úr, a METYX csoport társigazgatója a következőket mondta: “Nagyon örülünk és elégedettek vagyunk, hogy megindulhatott a kaposvári üzemünk következő fejlesztési szakasza és hogy sikerült megfelelnünk a Magyar Állam irányába tett vállalásainknak. A raktárhelyeink bővítése elengedhetetlen volt – mielőtt fejlesztjük a METYX termelési kapacitását -, hogy biztosíthassuk a továbbiakban is az Európa szerte elhelyezkedő megrendelőink számára a magas szintű logisztikai és szállítási szolgáltatást.”

 

A METYX Hungary Kft. jelenleg 199 főt alkalmaz multiaxiális termékeket gyártó sorain, a szén- és az üveg- szállal erősített szövetek gyártásához.  A következő öt évben a METYX csoport és a HIPA támogatásokat együttesen a kaposvári üzem infrastrukturális és kapacitásbeli fejlesztésére fordítjuk. A jövőbeni beruházási tervek között szerepel az üveg- és szénszállal erősített szövetek gyártási kapacitásának növelése, új multiaxiális kötő- és szövőgépek vásárlása, csak úgy, mint a maganyag kit, illetve kompozit alkatrész gyártó üzemünk bővítése és fejlesztése. A METYX Hungary által gyártott műszaki szövetek és kittek célzottan a piac nagy kompozit gyártói számára készülnek több szektorban: építő-, közlekedési-, hajó-, autó- és szélenergia ipar; az ISO9001 tanúsítvánnyal rendelkező Kaposvári üzemet vezető szélturbina gyártó cégek kvalifikálták, mint minősített beszállító.

 

A METYX csoport nagy teljesítményű műszaki szöveteket gyár beleértve: multiaxiális és szőtt üveg- és szénszálas erősítőanyagokat, RTM erősítőanyagokat, valamint vákuumozási alapanyagokat. A termék palettát kiegészítve, a Metyx átfogó szakmai konzultációt és tréning szolgáltatást is nyújt, csak úgy, mint kompozit szerszám- és alkatrész gyártást, valamint kit készítési szolgáltatást mag, szövet és vákuumozási anyagokhoz.

 

A METYX csoport kiterjedt viszonteladó hálózattal rendelkezik világszerte.

Share

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Name*

Email

Website