A METYX új technikai szövet gyártási divíziót alapít az USA-ban

A METYX új technikai szövet gyártási divíziót alapít az USA-ban

 

A METYX új technikai szövet gyártási divíziót alapít az USA-ban

 

A METYX Csoport megállapodást kötött a Gaston megyei Gazdasági Fejlesztési Szervezettel Észak-Karolinában az új METYX USA műszaki textília gyártási létesítményének akvizíciójával kapcsolatban. Az akvizíció során 30 angol holdnyi (120.000 négyzetméter) terület és a meglévő épületek megszerzése került véglegesítésre, amely magában foglal 130.000 négyzetláb (~ 12.000 négyzetméter) területű csarnokot is. A telek Ranlo városában helyezkedik el, Gaston Megyében, a város körülbelül 28 mérföldre nyugatra fekszik Charlotte városától. A termelés várhatóan a 2018 harmadik negyedévének végén kezdődik.

 

Mind a megyei, mind pedig az állami szervezetek jelentős támogatási és ösztönzési programokat biztosítottak, amelyek az ideális helyszínnel kombinálva rendkívül vonzó csomagot jelentettek a csoport számára, és segítettek az üzlet megvalósításában.

 

A tervezett új amerikai METYX Észak-Karolinában várhatóan 200 munkavállalót foglalkoztat. Kezdetben a műszaki textília gyártósorok létrehozására összpontosítanak, üveg és szénszálas szövetek gyártására, valamint létrehozzák az értékesítési és ügyfélszolgálati valamint a készletgazdálkodási szervezetet, amelyek a későbbiekben kiszolgálják az észak-amerikai kompozit piacot. A következő szakaszban, a vevői igényekhez igazodva, szövetek, mag és vákuumsegéd anyagok készlet-készítési funkciói is hozzáadódnak. A METYX elsősorban üzleti tevékenységet kíván létrehozni az amerikai és kanadai OEM-ekkel (Original Equipment Manufacturer), illetve egy első osztályú minőségi szolgáltatást biztosítani a szélenergia ipar, a tengeri, közúti, vasúti közlekedés és ipari szektoroknak.

 

A METYX Csoport igazgatója, Uğur Üstünel kijelentette: „Évek óta érdeklődtünk, és most úgy gondoljuk, hogy itt a megfelelő idő, hogy befektessünk és behozhassuk termék portfóliónkat és szolgáltatásainkat az észak-amerikai piacra. Az Egyesült Államok nagyon vonzó piac, amely a legfontosabb iparágakban a legnagyobb globálisan növekedő kilátásokkal rendelkezik a jövőben. Kétségtelen, hogy ez egy nagyon versenyképes régió, de úgy véljük, hogy a versenyképes, ügyfélközpontú kultúránk illetve megoldást kínáló javaslataink, valamint az erős termék- és szolgáltatás kínálatunk együtt ad nekünk egy egyedülálló értékesítési pozíciót, amely új üzleteket fog vonzani. Ez egy nagyon izgalmas idő a METYX számára, és várakozással tekintünk az amerikai üzletünk megnyitására ebben az évben. ”

 

Üstünel Úr kinevezte a vezetőket is a METYX USA élére. Az újonnan kinevezett tanácsadó testület tagjai, Evren Aykol és Stefan Kanburoglu, akik kulcsszerepet fognak játszani abban, hogy a METYX USA-t az elkövetkező hónapokban megkezdje működését. A kinevezett vezetők jelentős helyi ismeretekkel és üzleti hálózattal rendelkeznek, hiszen mind a három személy Észak-Karolinában, Charlotte város közelében lakik, így az új Ranloi telephely mindhármuk számára könnyen elérhető.

 

Észak-Karolina híres gyártási központ az USA-ban, több mint 75 000 munkavállalóval a műanyagiparban és a vegyiparban, valamint vezető multinacionális vállalatoknak ad otthont, amelyek közül meg kell említeni a DowDupont és a BASF-t. Az állam régi hagyományokkal bír a textilgyártás terén is, mintegy 700 vállalattal, köztük a versenytársainkkal is. A METYX számos célpiaci ágazatának a gyártói szintén a jelen vannak a régióban. Az elmúlt években Észak-Karolinában jelentősen növekedtek a megújuló energiaforrásokkal foglalkozó cégek, különösen a szélerőművek gyártásában, valamint egyre több autóipari, tehergépkocsi- és nehézgépgyártó vállalatnál.

 

A METYX Group, a Telateks A.S® gyorsan növekvő részlege magas műszaki színvonalű műszaki textíliák gyártója, többek között: multiaxiális üveg, szén és RTM erősítőanyagok, szőtt erősítőanyagok és vákuum segédanyagok. A termékek és a szolgáltatások jelenleg három gyárból származnak Törökországból, ahol 2 gyár is található illetve Magyarországról; A METYX rendelkezésére áll 41.000 négyzetméternyi fedett terület, a legkorszerűbb létesítményekkel, Isztambulban és Manisában Törökországban, valamint egy 15.000 négyzetméternyi fedett terület (67.000 négyzetméter nyílt területtel) a kaposvári gyártási központban, Magyarországon.

 

A termékportfólió kiegészítéseként a METYX széleskörű tanácsadási és műszaki képzést, valamint kompozit szerszámgyártást is kínál. A METYX kiterjedt értékesítési hálózattal rendelkezik az egész világon. További információért látogasson el a www.metyx.com weboldalra.

Share

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Name*

Email

Website