A METYX megduplázza a törökországi üzemegységét

A METYX megduplázza a törökországi üzemegységét

 

A METYX megduplázza a törökországi üzemegységét

 

A Metyx Composites, a Telateks A.S. textilgyártó részlegének a törökországi Manisában található üzemegysége jelenleg bővítés alatt áll. A manisai iparterületen fekvő üzemegység szomszédságában lévő telkek és épületek az év elején elérhetővé váltak, melyeket a Telateks fel is vásárolt. A már meglévő gyáregység az újonnan megvásárolt területhez lesz kapcsolva, így a teljes üzemterület összesen 2.3 hektárra (23,000 négyzetméterre) duzzad. A kibővített terület majdnem a jelenlegi terület duplája lesz, így a METYX nem csak az üveg-, és szénszálas többtengelyes termékek gyártásának kapacitását tudja megduplázni, hanem további készletezésre és szerszámozásra is lehetősége lesz.

 

Az új üzemterület a tervek szerint idén készül el teljesen, jelenleg az új alkalmazottak felkutatása és felvétele folyik. A kibővített METYX üzem új gyártósorokat (üveg-és szénszálas többtengelyes termékekhez) és új CNC berendezéseket (kompozit tömítésekhez és öntvénygyártáshoz) kap. A megnövekedett igények kielégítése érdekében – különösen a helyi szélenergia szektorban – a már meglévő manisai készletezési szolgáltatásokat is fejleszteni kellett. Mind a kaposvári, mind a manisai üzemegységben teljes készletezési szolgáltatások nyújtására sor kerül, az ügyfeleink számára „megrendelésre előkészített” készleteket bocsájtunk rendelkezésre minden termékcsoportunkból – nyersanyagok, üveg-, és szénszálas erősítők, valamint vákuumcsomagolók nem kizárólag a szélenergia szféra, hanem a vízi, járműipari és egy ipari területek részére is.

 

Emellett új raktáregységek felépítésére is sor kerül Manisában a raktárkészletek növelése és az elsődleges üzemterületről történő forgalmazói szolgáltatások fejlesztése érdekében. Az elsődleges üzemterület szolgálja ki a törökországi ügyfeleket és a Metyx Composites határon túli ügyfeleinek egyre növekvő számát.

 

“2011 óta gyors növekedést tapasztaltunk a szélenergia iparágának területén az égei régióban és a helyi üzemünk ennek fényében bővült olyan mértékben, hogy az ügyfeleink igényeit kielégíthessük. Más kulcsfontosságú kompozit szektorokban is látványos fejlődések érzékelhetők, melyek a jövőben tőlünk is további növekedést igényelnek a régióban. Abban a régióban, ahol mára a METYX vált az elsőszámú beszállítóvá.” – mondta Bahattin Şendoğan, a Metyx Composites marketing és kereskedelmi vezetője.

 

A Metyx Composites bővítésének legutóbbi beruházása egy olyan folyamatban lévő öt éves stratégiai befektetési program része, amelyet a Telateks indított el 2011-ben, a manisai üzem megépítésekor. Azóta számos célt sikerült elérni és újabb célok kerültek kitűzésre a jövőre nézve. Ugur Üstünel, a Metyx Composites vezérigazgatója az alábbi szavakkal élt: “Amikor 2012-ben megkezdtük a manisai üzem felépítését, már akkor elkezdtük a telephely bővítésének megtervezését. Csak a megfelelő piaci résre volt szükségünk. Úgy hisszük, hogy a manisai telephely fejlesztésére vonatkozó döntést a lehető legjobbkor hoztuk meg és ez lehetőséget ad számunka az ügyfeleink növekvő igényeinek kielégítésére.Rövid-, és hosszútávon egyaránt gondolkodunk, a termelési kapacitást 2018-ra megduplázzuk és az elkövetkezendő években szoros együttműködésre számítunk a meglévő ügyfeleinkkel és az égei régióbeli új ügyfelekkel.”

 

Hát

Share

Comments Are Closed!!!