HIPA támogatást

HIPA támogatást

 

A Metyx 50% HIPA támogatást nyert egy többmillió eurós befektetési projekthez, melynek keretein belül növelni fogja magyarországi gyártókapacitását

 

A Metyx csoport befejezte tárgyalásait a HIPA-val (Nemzeti Befektetési Ügynökség) és 50%-os, a magyar kormány által adott támogatást nyert egy többmillió eurós befektetéshez, mely által növelni tudja magyarországi

gyártókapacitását.  A HIPA szorosan együttműködik a külügyminisztériummal, hogy Magyarországot vonzóvá tegye külföldi befektetők számára, hogy ezáltal új munkahelyeket hozzon létre és fejlessze a gazdaságot.

 

A befektetés összege a kaposvári gyáregység jelentős fejlesztésére lesz fordítva a következő öt év során, növelve az üveg- és szénszálas szövetek és textíliák gyártásának mennyiségét. A Metyx Hungary Kft-nek jelenleg 15.000 m2 fedett gyárépülete van, emellett 67.000 m2 beépítetlen telke, és ez csak 35%-a a 2013-ban az amerikai NABI cégtől megvásárolt ingatlan területének, így jelentős tér áll rendelkezésre a jövőbeni fejlesztésekre.

 

A beruházási megállapodást hivatalosan Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter és Gelencsér Attila, Kaposvár országgyűlési képviselője jelentette be sajtótájékoztatón február 7-én Budapesten. A sajtótájékoztatón Uğur Üstünel, a METYX Csoport társelnöke kijelentette: “Nagy örömünkre szolgál a magyar kormány jelentős beruházási támogatási csomagja, mely segít bővíteni a létesítményeket és növelni a dolgozói létszámot. Bízunk benne, hogy szorosan tudunk együttműködni a HIPA-val és más magyar kormányzati szervekkel, hogy megvalósulhassanak bővítési terveink. Mivel a Metyx Hungary Kft. Közép-Európában található, stratégiai szempontból ez lehetőséget ad az üzleti növekedésre az EU piacán, valamint könnyebb megfelelnünk az ügyfelek igényeinek. A magyarországi helyi és központi kormányzat ilyen pozitív támogatása motiválta a METYX vezetőségét, hogy Kaposvár telephelyén további termelési technológiákba és infrastruktúrákba fektessen be.”

 

Továbbá Üstünel Úr elmondta: „2015 májusában 15 fővel kezdtük a termelést Kaposváron. Ma a Metyx Hungary Kft. 155 dolgozót foglalkoztat és szerte Európába szállítja termékeit. A telephelyen jelenleg négy gyártósor működik és 2018-ban további hármat telepítenek majd. Az új beruházásoknak köszönhetően a Metyx Hungary Kft. teljes éves kapacitása 3000-ről 8000 tonnára növekszik a műszaki textilek tekintetében, ezzel együtt az üveg és a maganyag előgyártmányok előállítása is bővül. Reményeink szerint az év végéig dolgozóink száma Magyarországon eléri a 200 főt és tovább munkatársakra lesz szükségünk 2020 végéig. Ennek a nagyszabású ösztönző programnak köszönhetően elkötelezettek vagyunk az elkövetkező öt évben többmilliós euróbefektetések megtételére, amelyek több mint 200 hosszú távú munkát fognak biztosítani Kaposváron. Biztosan mondhatjuk, hogy a METYX már a magyar kormány felé tett elkötelezettségei előtt jár.”

 

A METYX Hungary Kft. által gyártott szövetek és felhasználásra kész előgyártmányok a következő nagy ipari szektorokban jelenlévő gyártók számára készültek: építőipar, hajógyártás, autóipar, közlekedés és szélenergia; az ISO 9001 tanúsítvánnyal rendelkező kaposvári telephely bekerült a vezető szélerőmű gyártók beszállítói közé.

Share

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Name*

Email

Website